Enligt brevet skärpte ledningen även säkerheten runt prisceremonin och festen som ägde rum i fredags och att de även har en fortlöpande dialog med polismyndigheten.Astrid Hallenstvedt, sponsorchef för filmfestivalen bekräftar för Dagens Media att de har anmält ett dödshot som framförts via mejl.Dessvärre har tonläget i debatten stundtals varit mycket hög och även om yttrandefriheten är central i vår festival kan vi som ansvariga aldrig acceptera hot om våld mot enskilda medarbetare, vandalisering av rekvisita eller att enskilda medarbetare trakasseras för att de engagerat sig i festivalarbetet, säger hon och fortsätter: Det stämmer att vi har anmält ett dödshot och en polisutredning pågår för närvarande. Jag kan inte kommentera detta vidare eftersom jag inte vill äventyra den pågående polisutredningen.Vi tar självfallet till oss av kritiken och precis som vanligt kommer samtliga sponsringssamarbeten att utvärderas efter att festivalen avslutats.Enligt henne är det även andra året som festivalen sponsras av Canada Goose.

Jag träffar Adam på ett fik mitt i Stockholm. Han äter hallonpaj och dricker kaffe. Då och då ringer Adams telefon. Samtalen handlar om droger, om skulder som ska regleras och om stulna grejer som ska säljas vidare.Eller så får vi hämta den i helgen…så fort han har fått pengarna, så hämtar vi den. Och får jag femtonhundra av honom så är skulden till honom betald…Adam har kalsonger av märket Versace, Acne-jeans för nästan tvåtusen, Replaytröja för tusen kronor och en Canada Goose-jacka som kostade åttatusen kronor förra vintern. Just i dag är inget av plaggen som Adam har på sig stulna. Adam gillar kläder, och det är viktigt att det är märkeskläder.Det ska ju matcha, säger Adam, som fina sneakers med jeans. Jag tror inte att jag har ett enda plagg som inte är ett bra märke.

Förra gången jag och Adam träffades hade han bråttom i väg. Han skulle kolla på några jackor. Vad var det för jackor, frågar jag Adam.Det var en speciell modell av Canada Goose-jackor, säger Adam.Adam har ännu inte fyllt 35. Efter tjugo år i missbruk är gränserna mellan det lagliga livet och det kriminella livet suddiga.När Adam köper stulna Canada Goosejackor är det av någon som behöver pengar till droger och när Adam sedan säljer jackorna vidare och tjänar trettiotusen på bara några dagar använder han en del av pengarna för att köpa andra stulna grejer. För mig är det enkelt, eftersom jag hållit på med det här så länge, säger Adam. Jag livnär mig på det.Vad är det för andra grejer som du köper och säljer?Det kan vara elektronik, kläder, mat, säger Adam. För två veckor sedan köpte jag tio kilo oxfilé för femhundra kronor. Det är femtio kronor kilot. Varför ska jag gå in i en butik och betala trehundra kronor kilot när jag kan köpa det för femtio kronor kilot?Och hur fick du tag i det?Det var en kompis som hade varit och stulit tio kilo oxfilé och så köpte jag av honom. Han behövde pengar till droger så jag gav honom femhundra spänn för köttet.