Sociala medier och inredningstidningar är exempel på inspirationskällor, och Garbriella håller ständigt ögonen öppna efter möbler och prylar som möjligtvis kan få flytta hem till henne och Isak. Mina föräldrar har en liten gård precis i närheten. I deras bod har jag hittat hur mycket som helst, till exempel stolarna i köket och dörrarna bakom sängen.På gården har hon även en egen verkstad där hon tillverkar möbler och liknande. Träbänken i köket, köksbordet, vardagsrumsbordet och steghyllan i vardagsrummet är exempel på möbler som blivit till i verkstaden. Hon har precis börjat sälja sina alster.Jag går en trä- och smidesutbildning och lever ensam med min lilla son, så jag har inte jättemycket tid över för tillfället. Men jag måste ta mig tid att vara kreativ, det ger mig energi!

När Isak har somnat på kvällen åker färg och penslar fram. Är det inte en glasflaska som blir ommålad kanske det är en vägg som får en ny tapet eller liknande. I Isaks lilla lekrum, som är inhyst i en före detta klädkammare, syns tecken på Gabriellas kreativitet. Plastgolvet är målat i grått och de vita väggarna har fått olika mönster; harlekinrutor, ränder och små vimplar – även dessa i grått. För att dämpa ljuset och ge rummet en extra myskänsla har Gabriella satt en mörk rullgardin i taket. Jag och Isak är ofta här inne tillsammans. Vi leker med hans spis eller sätter oss och läser en bok. Det känns nästan som en koja, säger Gabriella.Tidigare bodde de i en etta med mer centralt läge. Men när Isak blev äldre ville hon ha en större lägenhet och även gärna mer utrymme utanför huset.

Därför blev jag så himla glad när jag sprang på den här lägenheten via det kommunala bostadsbolaget här i Linköping. En gavellägenhet med egen liten trädgård. Här älskar vi att sitta och grilla på somrarna, och jag har till och med plats att odla lite grann i några pallkragar. Att lägenheten dessutom har en inglasad balkong och en egen ingång från gården passar oss perfekt, säger Gabriella.Toalettpapper är en produkt som ingen slipper undan. Samtidigt är det ett ganska trist köp att ägna sig åt, i likhet med strumpor, disktrasor och tandkräm. Men tyvärr är det en utgift som är mycket större än många av oss tänker på. Utslaget på ett helt år blir det många tusenlappar. Dock går det att spara tusenlappar genom att välja ”rätt” sorts papper. Prisskillnaderna är stora och det är lätt att bli ”lurad” eller köpa ”fel” sorts papper på grund av smart marknadsföring och otydliga prislappar samt information.