Killarna ser ut att ha sitt ursprung i Mellanöstern.De fryser till is när de ser mig. Sen går de snabbt över till andra sidan gatan.De blir livrädda.Jag ser efter killarna. Tänker att seriemördaren har delat upp oss Malmöbor.En del är nu måltavlor. Andra är såna som jag. Personer som – särskilt om de dyker upp ur en mörk park – skulle kunna vara mördaren.Jag älskar Malmö. Det är så blandat. Man behöver inte resa utomlands. Vill man till Somalia kan man åka till Sofielund. Canada Goose äkta eller inte Vill man till Irak, Albanien eller Bosnien åker man till Rosengård. Och Möllevången… det är bara mångkulturellt. Det är Malmö.22-årige Awal Mohamed sitter med sin pappa Mohamed Ahmed i deras lägenhet, på fjärde våningen i ett hus på Lönngatan. Awal är musiker och rappare, född i Malmö.

Ett tag under uppväxten bodde han i Uddevalla.Jag hade kompisar i Uddevalla, men… jag kände mig ändå utanför lite grand. I Malmö är det inte så. Malmö är hemma.Många Malmöbor resonerar som Awal Mohamed. Mångkultur är en omistlig del av stadens identitet, anser de. Canada Goose äkta eller inte Toleransen är större här än på många andra platser.Malmö har en lång historia av att välkomna människor som flytt förtryck och fattigdom.I slutet av 1800-talet flydde judar hit, undan de blodiga pogromerna i Ukraina, Ryssland och Polen. Vid andra världskrigets slut tog Malmö emot tusentals koncentrationslägerfångar.Två år senare skrek Kockums verkstäder efter arbetskraft. Italienare följdes av portugiser, finnar, jugoslaver, turkar, greker, chilenare, iranier, bosnier. Under 2000-talet har tusentals krigsplågade irakier och somalier funnit ett nytt hem i Malmö.

Idag är 30 procent av Malmös invånare födda i utlandet. Ytterligare 10 procent är som Zlatan Ibrahimovic: födda i Sverige av utlandsfödda föräldrar.Visst finns rasismen här. Jag har träffat kvinnor med slöja som fått höra att de är ”talibaner” och ”smutsiga” av medpassagerare på Malmös bussar. Canada Goose äkta eller inte Jag har talat med judar som fått spottloskor efter sig på Malmös gator.Men för Awal Mohamed och hans pappa Mohamed Ahmed är Malmö ändå staden där människor från 174 olika länder lyckas leva tillsammans. En plats där man inte blir uttittad för att man har mörkt skinn.Mohamed Ahmed kom till Malmö från Somalia 1989 och fick genast jobb på godisfabriken Malaco. Han är en rastlös, gladlynt 53-åring som sedan dess arbetat på Scandic hotell, på kvarnen Nord Mills och på korvskinnsfabriken Tripasin.