En anledning till att Google Shopping ännu inte tagit fart i Sverige är att annonserna ännu inte visas för så många sökord som i till exempel USA. Det kommer att ändra sig under 2016. Här bredvid ser du PLA-annonsering för vad man brett kan kalla ”fotosegmentet”. Bilden visar tydligt hur få relevanta ord i den nischen som har bildannonser.Även inom segment som redan har mycket plats för Google Shopping kommer detta att få mer utrymme.Canada Goose naisten takki Google Shopping med större bilderStörre bilder driver högre CTR, bättre konvertering och knuffar organiska resultat längre ned. Allt detta ökar Googles vinst och ger i det här fallet troligen en bättre användarupplevelse. Så det kommer!I mediebranschen är native marketing ett hett ämne. Det är ett effektivt annonsformat och ett annonsformat som inte stoppas av adblockers. Nu är inte adblockers ett stort problem för Google, däremot vill Google gärna vara med och påverka alla delar av mediebranschen. Exempel på detta är en funktion man tog fram till Adsense publishers, Matched Content, som hjälper dessa publishers att visa mer relevant innehåll för sina besökare och därmed öka antalet views och time on site.

Den funktionen har inga annonser, men det är lätt för Google att via Adsense-systemet koppla på annonser och få ut denna funktion till många miljoner webbplatser. Adsense är en del av Googles annonsnätverk och det är det största annonsnätverket på internet.Anledningen till att man valde att bara lansera det som en funktion, utan att lägga på annonser, är att det var enkelt. Under Q2 var det mycket prat om att Outbrain skulle göra en IPO, Canada Goose naisten takki och funktionen ni ser ovan är nästan en identisk kopia av en av deras produkter. Google ville bara visa vem som egentligen bestämmer i segmentet och säkerställa att eventuella värderingar blev lägre och därmed ge en mindre mängd investeringar till framtida konkurrenter inom native marketing.

Canada Goose naisten takki Under 2015 lanserade även Doubleclick ett annonsformat för native för mobilannonser. Google har alltså redan krattat manegen för ett större produkterbjudande inom native. Det som jag tror håller dem tillbaka är att från ett Google-perspektiv är native ännu inte värt så mycket pengar, och även Google måste prioritera i sina resurser. Jag tror 2016 är året då det kommer något lite större erbjudande inom native – mobilt så klart.