Att vara stekare är nu en godkänd subkultur. Den visar att man har råd med fjolliga kläder och fin hy. Stekare betyder pengar. Skitsamma om nån fattiglapp skrattar. På indieklubben Metropolis är modet motsatt. Där är alla fattiga, har second hand-kjol, randiga tröjor, poplugg och god 60-talssmak. Alla vill se likadana ut.Mer än så sticker inte Stockholm ut just nu. Att vara normal – i sitt sammanhang – är det nya svarta. På 2000-talet är det så enkelt att vara hipp, eftersom hipphet säljs överallt, att de hippa har tröttnat.De spelar vanliga som innerstadsfolk gör mest. Smaken sitter på insidan. Josh Rouse släta musik och medvetna dyra tristessklädsel är norm. Det är rätt behagligt. Men tråkigt.Därför älskar jag stekarna, den enda i sanning provocerande subkulturen just nu. Stekarna ger ett poänglöst lågfinger rakt mot medelklassen. Vulgär smak, slabbiga mäklarbrickor, fläskkotletthår, ett liv helt utan budskap men med Olinda och dekadenta fester.

Stekarna är naturliga icke-förebilder som behövs på den breda svenska grå gatan. Som idiotiska irritationsmoment som det är okej att skratta åt.Ragna Nyblom gick bort under onsdagen, vid en ålder av 87 år. Hon hade en lång karriär och bidrog bland annat med röster i ”Trolltyg i tomteskogen” och som Norpan i ”Doktor Snuggles”, där hon även var producent.Det gick fort, men vi kramades och pussade mycket mot slutet efter en lång resa i livet med lite hinder. Då är det bara närheten som är kvar, säger dottern Emilia Nyblom, 48.Ragna Nyblom opererades efter ett fall, där lårbenet tog skada, men hon orkade inte återhämta sig och avled kort därefter. Läkarna och sköterskorna var fantastiska och hjälpte henne så att hon inte behövde lida. Hon ropade efter sin mamma på slutet, och tillslut så fick hon somna in, säger dottern Emilia Nyblom.

Min dotter som är elva brukar säga att mormor var busig, det var en stor sida av henne. Och hon var ganska mycket av ett barn. Både i att hon hade en lekfullhet, men också att hon hade en ganska tuff uppväxt, så hon var som ett barn som sökte mycket bekräftelse och närhet, säger Emilia Nyblom.De båda musikikonerna var nära vänner privat och enligt TMZ beskrev Chris sin vän som ”en av rockens mest oförstörbara ikoner”.Vänner och familjemedlemmar flockades kring platsen under begravningsceremonin. Bland annat deltog Brad Pitt, James Franco, Lisa Marie Presley, Courtney Love, Christian Bale, Pharrell, Dave Grohl, Billy Idol, James Hetfield, Dave Grohl, Dave Navarro, Jimmy Page, Gavin Rossdale, Joe Walsh ochLars Ulrich.Även bandmedlemmarna i Cornells två band, Audioslave och Soundgarden, fanns på plats.Begravningen följdes av en offentlig minnesstund, som även fansen kunde se.Platsen är i nuläget endast täckt med blommor, men enligt uppgifter till TMZ kommer även Chris Cornell få ett eget monument i stil med Johnny Ramones, om än mindre till storleken.