Om inte våldtäktsutredningen lagts ner så hade domstol förr eller senare protesterat. Tingsrätt och hovrätt har i och för sig vid ett antal tillfällen gått med på fortsatt häktning, men med stigande irritation påpekat att detta inte kan pågå hur länge som helst.Det var samma sak med förhören. Åklagaren vägrade länge att gå med på Assanges krav på att bli förhörd på ambassaden med den i och för sig rimliga motiveringen att misstänkta brottslingar inte ska diktera spelreglerna.Att Ny ändrade sig beror på att hovrätt och högsta domstolen harklade sig och påpekade någonting så grundläggande som att rättegångsbalken stipulerar att åklagare har en skyldighet att driva förundersökning med skyndsamhet.Nu är inte den här evighetsföljetongen enbart den svenska förundersökningsledarens fel. Det är till exempel svårt att förstå varför det behövde ta det brittiska domstolsväsendet ett år att komma fram till den självklara slutsatsen att den misstänkte skulle utlämnas i enlighet med den europeiska arresteringsordern. Och då har jag inte ens nämnt Ecuadors sölighet.Och medan de två bröderna inte är ansvariga för att de blev behandlade som de blev då Kevins död utreddes så har Assange i högsta grad själv bidragit till sin situation.

Och alltmer populära restrender som ”Going Native” och “Experiential travel” handlar bland annat också om att rata turistfällor på utlandssemestern och istället leva som lokalbefolkningen. Att bo och leva som lokalinvånarna upplever många kan bidra till en mer genuin semesterupplevelseMånga svenskar väljer att leva som lokalbefolkningen för att få en mer autentisk upplevelse på semestern. Det är även ett sätt att undvika dyra hotellpriser och turistfällor. Ett tips är att söka sig utanför turistområdena för att hitta mer prisvärda boende- och restaurangalternativ, säger Mattias Varén, Reseekonom på Forex Bank.Populärast är trenden bland personer i åldrarna15-34, där svarar 57 procent att de kommer försöka leva som lokalbefolkningen på semestern.Det kanadensiska klädmärket med Bain Capital som huvudägare väntas enligt Bloomberg News låta notera sig redan under februari.

Omfattningen av noteringen är enligt det Torontobaserade bolaget ännu inte helt bestämd. Tidigare uppskattningar har värderat Canada Goose till omkring 2 miljarder dollar – 17 miljarder kronor  och enligt Bloomberg väntas mellan 10 och 15 procent av aktierna säljas vid noteringen.Bolaget grundades redan 1957 under namnet Metro Sportswear, men tillväxten tog fart först 2001 då Dani Reiss tog över som vd. Märket positionerades om som en lyxprodukt med priser på omkring 1.000 dollar eller 9.000 kronor för en jacka. År 2013 var försäljningen enligt Racked uppe i 150 miljoner dollar årligen, och samma år köpte Bain Capital en majoritet av aktierna.Enligt tidningen Forbes tävlar Canada Goose numera främst med europeiska Montcler i kategorin lyxiga ytterkläder. Båda märkena kämpar också mot en gemensam yttre fiende som skulle kunna hämma försäljningen av riktigt varma vinterkläder – det stadigt mildare klimatet.