I år har debatten kring nyårsraketer varit större än någonsin. Canada Goose i sverige Ungdomar kastar smällare på ambulanspersonal, folk spränger bort både näsor och ögon och landets alla pensionärer drabbas av hjärtinfarkter som följd av firandet inför det nya året. Men mest synd är det ändå om en grupp: hundstackarna. Dessa förmänskligade hårbollar som inte bara talar människospråk utan helst också ska ha en egen sittplats i kollektivtrafiken.Men hur kommer det sig egentligen att vi valt att sätta dessa bajsspridande vilddjur på piedestal så högt över alla andra levande ting att vi behandlar dem som våra egna familjemedlemmar?

Hur kommer det sig att samma människor som gör sina Facebook-väggar till protestplakat mot att stänga in jättefiskar i en glastank på SeaWorld inte har något problem med att lämna sin lurviga prins ensam i en inrökt etta i Bandhagen i åtta timmar medan matte är på jobbet? Canada Goose i sverige Byrackan kommer knappast se på Dr. Phil och röka Blend i favoritfåtöljen medan du är och knegar.Jag minns tydligt en decemberdag för drygt 15 år sedan. Jag och en kompis åker pulka i Skinnarviksparken och när vi susar ner för backen märker vi plötsligt att någon springer efter oss.

Flåset kommer närmare och när vi når backens slut slänger sig skuggestalten över oss och river besinningslöst sönder min väns sprillans nya dyrgrip till vinterjacka samtidigt som vi båda dränks i saliv från gärningsmannens viftande tunga.Nu handlar inte den här historien om en förrymd galning från Säter utan om Bamse – mattes prins.Canada Goose i sverige ”Han vill bara hälsa” var förklaringen då. Samma sak fick jag höra när mitt favoritgosedjur slets i bitar av släktens schnauzer, och när jag stod uppträngd i en port på Hornsgatan öga mot öga med en rabiat pitbull. ”Han vill bara hälsa”. ”Han är så busig”. ”Han blir exalterad när du rör dig så snabbt”.