A rising tide lifts all boats. Till och med hemlösa har mobiltelefoner och datorer idag.De stora inkomstskillnaderna idag är inte mellan områden i Sverige utan globala, mellan länder som tar tillvara på människors skaparkraft och de som begränsar den. Det är motståndet till skapande och arbete vi måste bekämpa, inte skapandet i sig.Det behövs mer rikedom i förorten och i världen, inte mindre. Det behövs tillgång till utbildning och bildning som är grunden till allt välstånd. Det behövs en öppen och inkluderande arbetsmarknad där människors potential tas tillvara. Det behövs ett bra företagsklimat där människors idéer kan växa.

Ropa gärna efter det men snälla ropa inte efter mer skatter och åtgärder. Vi bör inte sträva efter en politik med fler statliga program som cementerar inkomstskillnader mer än de jämnar ut dem. Vi bör sträva efter en politik som förbättrar levnadsvillkoren för alla.Därför: Kul utflykt från Peking för den som vill uppleva något mer än gamla byggnader.Bästa tid: December–mars.För vem: Passar alla som gillar att åka skidor och är roade av nya skidupplevelser.Absolut inte: Det är svårt att undvika att gå på toa under en skidutflykt. Men offentliga toaletter är ett sorgligt kapitel i Kina och toaletterna i Nanshan är inget undantag. Ta med eget papper!

Kul kunskap: Har du ingen skiddress med från Sverige, köp en billigt på inomhusmarknaden Hong Qiao Market. Här säljs märkesskidkläder för några hundralappar. Pruta hejdlöst, du kan få en hel goretex-dräkt från The North Face för 350 kr och en Canada Goose-jacka (kopia) för 270 kr.Hejsan Sofi! Tack för du ställer upp på denna chat  Jag har en mode fråga åt dig  Jag vet att det är ute med Canada Goose jackor men jag vill så gärna ha en dunjacka. Tyckte en svart från Gant var fint men är de helt ute? Peak Performance har också varma jackor. Jag har en kappa från förra året som jag också kan använda i år. Ska jag skippa dunjackan och spara pengar genom att använda den gamla kappan?