Beslutet att neka gäster med gåsdunsjackor av typen Canada Goose inträde har sin grund i djurrättsfrågor. Ägaren menar att tillverkaren av dessa jackor inte respekterar djurskyddet. Det viktigaste för mig är att folk som inte vet får veta hur jackan är gjord och vad den är gjord av, så att de får reda på det här, säger Melina Naess till NRK.På en skylt som klubben tillverkat skriver de: ”Klä dig inte i djurs lidande”. Klubben ber sina kunder att välja en annan jacka innan de kommer dit. Och i ett pressmeddelande skriver de att tillverkaren av de utpekade dunjackorna inte följer norska djurskyddsregler.Och enligt nattklubben har gåsdunsförbudet fått konsekvenser, om än inte allvarliga: Senast i går var det en tjej med Canada Goose-jacka som inte släpptes in. Det som hände var att hon sprang hem, bytte till annan jacka och kom tillbaka igen lika glad, säger Melina Naess.

Klubbens kritik avvisas av Canada Goose Norge. Företaget menar på sin hemsida att de har dokumentation för att reglerna för djurskydd följs och att dunet inte plockas av levande gäss.På Johnells hittar du modekläder på nätet. Företaget som grundades redan 1893 ebjuder idag herrmode och dammode online. Förutom på nätet hittar du dem även i Stockholm, Linköping, Norrköping, Nyköping, Södertälje, Västerås och Örebro. På hemsidan hittar du alltid information om nya varumärken eller de senaste trenderna. Dessutom hittar du ofta reakläder och kampanjer. Johnells har även ofta rabattkoder som du kan använda när du handlar. Kom ihåg att använda rabattkoden i kassan innan du betalar.

När du handlar på Johnells får du fri frakt och du får dessutom fraktfria byten. Du använder fraktsedeln som du får med i köpet när du ska byta dina varor. Dina kläder levereras ofta inom 2-5 arbetsdagar och du betalar säkert via Klarna Faktura. Via Klarna kan du även välja att delbetala ditt köp om du föredrar att betala lite varje månad.Jag och Emelie skrattar oss galna mitt på dan när en tvättäkta stekare kommer gående på Norrmalmstorg. Flottigt Runar-hår, brun utan sol-kräm, Canada Goose-täckjacksväst, röd skjorta, jättestora wraparoundshades, blekta lyxjeans och hiphop-sneakers.Vet han om att han är en stekare? undrar jag.Jag tror det, säger Em. Det är liksom fint i de kretsarna.Så är det. Runt Östermalm och City finns det, som den roliga tidningen Stureplan konstaterade, ”erkänt skickliga stekare”.