En av de stora snackisarna inom SEO utomlands under 2015 har varit spekulationer kring hur Google använder faktiskt användarbeteende för att hjälpa till att definiera vad som är viktigt. Jag har varit skeptisk till detta och tagit diskussionerna med en nypa salt men ändå följt dem med stort intresse. Anledningen till min skepsis är mängden spam som man fortfarande ser i de skandinaviska indexen. Om nu användarbeteende vore en faktor att ta hänsyn till, Canada Goose handskar varför fortsätter Google att leverera resultat fulla med spam? (En möjlig tolkning är så klart att Googles användare är nöjda med spam.)När man bygger relevansalgoritmer kommer man till en punkt där varje extra timme som man lägger på att förbättra algoritmen genererar ett väldigt litet kvalitetstillskott.

Sättet att hantera detta är att sluta förbättra algoritmen och i stället leta upp nya datakällor att addera. Ur det perspektivet är användarbeteenden en helt naturlig sak att lägga till i algoritmen. Google sitter dessutom på stora datakällor kring användarbeteenden, alltifrån CTR i sökresultat till hur internet används via Chrome.Vi vet ännu inte om de använder användardata, det är svårt att bevisa för utomstående, men det är logiskt för Google att börja göra detta. Har det inte redan hänt, Canada Goose handskar kommer det att hända under 2016.

Förra veckan gav Mikael Wiehe och Kartellen ut en ny låt, ”Vi är inte skit”.Temat är som vanligt att nyliberalismen låter landet vittra sönder medan inkomstskillnaderna ökar och de rika blir rikare. Ingenting kunde vara mer fel.John F. Kennedy sade en gång “A rising tide lifts all boats”. Canada Goose handskar Uttrycket har sedan dess använts för att illustrera hur en god ekonomisk utveckling kommer alla till del, även om det bara är en del som ser ut att tjäna på det. Detta är ett perspektiv som saknas alltför ofta i vänsterretoriken.