Och kanske viktigast ur ett intregrationsperspektiv: där fanns även tonårstjejerna från Limhamn vars föräldrar hade vett nog att tvinga sina döttrar att ta ett jobb för att förtjäna den där Canada Goose-jackan. Alla möttes de på Donken, som möjliggjorde klassresor och bättre liv. Samma ”skitjobb” som vänstern ofta ser ner på.Malmö har nu förlorat en central social mötespunkt. En klassresekatapult. En integrationsbastion som var som en plusmeny i valmöjligheter för nästa steg i deras liv. Den värsta och den bästa arbetsplatsen i hela världen. Donken på Gustav Adolfs Torg är nu död. Länge leve Donken på Gustav Adolfs Torg!Jag vill vara tydlig från start.Det var klasskillnad i natt. Trots att Kanada bara vann med 5–4 med ett lag som på pappret var minst två klasser bättre än det svenska.Klasskillnad därför att Kanada tog i enbart när de var tvungna. När Tre Kronor arbetade sig in i matchen satte Rick Nash, Ryan Getzlaf, Dany Heatley och Jason Spezza upp farten och hittade en ny dimension. Gång på gång. Tyvärr, det var lite för tydligt. Lite för uppenbart. När de tog i gjorde de mål. När de slappnade av kom svenskarna in i matchen igen.

Därför är siffrorna lätt skenbara. Svenskarna var nära. Men egentligen var de inte närmare än en 14-årig pojke som får en autograf av Victoria Silvstedt, om ni förstår vad jag menar.Trots det är det ingen tvekan om att det här hemvävda svenska laget med elva elitseriespelare gjorde en fantastisk match. Igen.De överträffade sig själv, så som de gjort sen de tog sig samman efter att de kommit till Kanada och gjort sig löjliga i början av turneringen. De har lyft sig match efter match och på slutet lurade de oss att tro att de var ett gäng kycklingar som faktiskt kunde flyga.De var de inte. Men de var åtminstone kycklingen som kunde hoppa upp till allra översta pinnen i redet.Bättre än så har Chicken Swedes sällan varit i det här landet som lärt sig både att älska och håna svenska hockeyspelare.

Utan Jönsson – ett lag som inte håller.I går höll han dock god klass på läktarn, kunde jag notera. Men det är som bekant varken där eller på pressläktaren som man vinner matcher.När sen inte lillebror heller var med borde matchen – åtminstone på pappret varit förlorad innan den ens startat.Det var den inte och det tycker jag gjorde att det här laget var precis de hjältar vi efterlyste.Jag skrev i går att jag trodde att det skulle vara de anonyma spelarna som Hörnqvist, Nilsson och Ledin som skulle kliva fram. Det tyckte jag att de delvis gjorde. Särskilt Hörnqvist har på slutet visat en kvalitet som jag inte trodde att han bar på. Nashville är glada, vad jag hört, och det ska de vara. Hörnqvist kan bli en sniper och hockeyarbetare i världsklass.