Det är väl självklart att Bamse bara vill hälsa, för Bamse är en hund och han förstår inte bättre, men att vi högintelligenta varelser går runt med ett djur som levereras med varningstexten ”Kolla hen inte i ögonen” i ett snöre, mitt bland lekande barn, känns som ett lika förlegat koncept som häst och vagn och monarkin. Jag kan höra ljudet av tusentals arga villa-vovve-volvo-ägare skandera ”MEN INTE ALLA HUNDAR!”.Nu har det gått 15 år sen jag sist såg den kutryggiga gumman och Sköldis. Canada Goose germany Kanske har hon lämnat oss för en bättre plats. Kanske fick Sköldis flytta in hos Skansen-Jonas och spendera sina sista år i en glasbur framför snoriga skolungdomar. En sak är iallafall säker; han springer inte runt i Skinnarviksparken och river sönder Canada Goose-jackor.

Det kanadensiska varumärket Canada Goose har funnits sedan 1957 men gjorde sig på allvar ett namn i Sverige i början av 2000-talet. Sedan dess har det fallit i glömska hos många. Nu lanserar företaget för första gången en global kampanj.Reklamfilmen ”Out There”, Canada Goose germany som har premiär senare idag, är fyra minuter lång och regisserad av den kanadensiska regissören Paul Haggis. Filmen berättar Canada Goose historia genom ögonen på jackan och är inspirerad av äventyrare som har burit jackan.

Under flera år har vi enbart fokuserat på gerillamarknadsföring och ”word of mouth” och det har framgångsrikt byggt vår varumärkeskännedom, men nu är det dags att dela med oss av vår berättelse på ett större, men ändå autentiskt, sätt, säger Dani Reiss, Canada Goose vd tillika barnbarn till företagets grundare, till Dagens Media.För kampanjen samarbetar Ganada Goose med fem olika personer som alla har en speciell historia. Det är Lance Mackey, mästare i slädsporten idiotarod, Patrick Doyle, pilot, Canada Goose germany Karl Bushby, global trekker med mål att vandra runt jorden utan att passera oceaner, Marilyn Hoffman, vars liv räddades av hennes Canada Goose jacka när hon föll genom arktiska isen och Laurie Skreslet – den första kanadensaren som bestigit Mount Everest.