Google ville bara visa vem som egentligen bestämmer i segmentet och säkerställa att eventuella värderingar blev lägre och därmed ge en mindre mängd investeringar till framtida konkurrenter inom native marketing.Under 2015 lanserade även Doubleclick ett annonsformat för native för mobilannonser. Canada Goose e-commerce Google har alltså redan krattat manegen för ett större produkterbjudande inom native. Det som jag tror håller dem tillbaka är att från ett Google-perspektiv är native ännu inte värt så mycket pengar, och även Google måste prioritera i sina resurser. Jag tror 2016 är året då det kommer något lite större erbjudande inom native – mobilt så klart.

Sedan ”Mobilegeddon” kan Google indexera innehåll i en app och välja att visa detta innehåll när till exempel användare av din app googlar och det finns relevant innehåll i din app. Då användandet av appar ökar dramatiskt, kommer SEO-branschen snart börja skapa produkter/tjänster kring app-indexering för att börja exploatera den nya möjligheten som Google skapat.Canada Goose e-commerce En av de stora snackisarna inom SEO utomlands under 2015 har varit spekulationer kring hur Google använder faktiskt användarbeteende för att hjälpa till att definiera vad som är viktigt. Jag har varit skeptisk till detta och tagit diskussionerna med en nypa salt men ändå följt dem med stort intresse.

Anledningen till min skepsis är mängden spam som man fortfarande ser i de skandinaviska indexen. Om nu användarbeteende vore en faktor att ta hänsyn till, varför fortsätter Google att leverera resultat fulla med spam? (En möjlig tolkning är så klart att Googles användare är nöjda med spam.)När man bygger relevansalgoritmer kommer man till en punkt där varje extra timme som man lägger på att förbättra algoritmen genererar ett väldigt litet kvalitetstillskott. Canada Goose e-commerce Sättet att hantera detta är att sluta förbättra algoritmen och i stället leta upp nya datakällor att addera. Ur det perspektivet är användarbeteenden en helt naturlig sak att lägga till i algoritmen. Google sitter dessutom på stora datakällor kring användarbeteenden, alltifrån CTR i sökresultat till hur internet används via Chrome.Vi vet ännu inte om de använder användardata, det är svårt att bevisa för utomstående, men det är logiskt för Google att börja göra detta. Har det inte redan hänt, kommer det att hända under 2016.