Canada Goose e caller Efter ett decennium fyllt med sportigt och minimalistiskt mode klev vi in i ett nytt millennium och firade att vi överlevde med extra allt. Vi var besatta av rosa, strass,Paris Hilton, chihuahuor, märkesjeans, märkesväskor, tröjor med märken, kepsarmed märken och så ännu lite mer märken. Början av 2000-talet var helt enkelt inte vår snyggaste period i livet, till och med Nicole Richie hade en ytterst tveksam stil. Fram med skämskudden och försök att ta dig igenom vårt bildspel med 13 trender från förra decenniet.

 Och det är inget snack, Canada Goose e caller den varma mjukisen, som först dök upp på exklusiva skidorter som Saint Moritz och Aspen i början av 70-talet är het igen.Raffinerade och mycket mörka färger som asfaltgrått, oljegrönt och svart med metallisk anstrykning. Färgpaletten rymmer också mörkröda nyanser, blått och violett, och självklart finns det utrymme för mera sportiga accentfärger och variationer. Men mycket blank svärta och päls är de tyngsta faktorerna i det värmande vintermodet. Och faller du för mönster, se till att det är stort. De långa dunkapporna är också tillbaka och de ska vara rakskurna.

En tuff attityd gäller för den som vågar, men inget fusk, de uniformsliknande jackorna ska vara funktionella.Canada Goose e caller Italienarna är bra på detta, särskilt Parajumpers och Peuterey, men så blir också priset därefter.Parajumpers har dessutom fått draghjälp av Madonna, Michael Bublé och Anja Pärson som redan valt sitt vinterdun. Märkets designer, Massimo Rossetti, fick idén till jackan när han mötte ett gäng livräddare i Alaska. Det skulle inte förvåna om Parajumpersmodellerna blir årets inneplagg, Rossettis förra arbetsgivare var Canada Goose…