Tidigt på morgonen, före butikens öppning, onsdagen den 28 oktober tog sig männen in i butiken i Skövde. När de lämnade hade jackor av lyxmärket Canada Goose försvunnit – till ett värde av runt 150 000 kronor.De båda männen var klädda i stora luvtröjor för att minska risken att bli igenkända i samband med stölden. Enligt polisen var de inne i butiken i två omgångar innan de till slut försvann med stöldgodset, i en silverfärgad Saab som enligt polisen är av modellen 9000 eller 9-5.Men tjuvarna begick ett misstag som potentiellt kan kosta dem såväl bytet som deras frihet: De fastnade butikens övervakningsbilder.Nu går polisen ut och vädjar till allmänheten om tips som kan leda till att de misstänkta förbrytarna fastnar i rättvisans nät för Canada Goose-kuppen. Den som gjort observationer, exempelvis i Skövde på morgonkvisten den 28 oktober, uppmanas att kontakta polisen på telefon 11414.

GT har flera gånger tidigare rapporterat om tjuvar som begått misstaget att fastna på film – med olika utgångar.Sommaren 2014 stal en man ljudutrustning för 200 000 kronor från nattklubben Park Lane i Göteborg. Nattklubben lade ut en maskad variant av bilden på Facebook. Men trots att han fastnade på bild hade polisen inte lyckats arrestera honom.Ändå fick jag ett brev i september, daterat i augusti, där polisen meddelar att de lägger ner förundersökningen eftersom brott inte kunde styrkas, sa nattklubbens vd Magnus Albrektson.Så sent som i veckan skrev GT om ett liknande fall där en bild på en misstänkt tjuv hamnar på Facebook. Den gången hängde en företagare ut den misstänkta brottslingen helt igenkänningsbar – något som ledde till att den misstänkte tjuven nu vill anlita advokat och polisanmäla företagaren för förtal.

Djur är djur men i filmens värld kan de bli lite mer än så. ”Pingvinerna från Madagaskar” är en kvartett som i ”Madagaskar”-filmerna är bifigurer men som rönt sådan popularitet att de numera bär en helt egen serie om livet på New York zoo. En roll de för det mesta klarar med bravur.Pingu, den lilla filuren som pratar ett språk bortom det begripliga, går rakt in i hjärtat på både barn och föräldrar. Framgång och tillkortakommanden i vardagen avhandlas utan större dramatik men pingvinen i lera är alltid stor underhållning.Tom Poppers pingviner hör till de filmdjur man med svårighet kommer lägga på minnet, vilket också gäller Popper själv.