Många påtalar att stressen är för hög, att de inte kan påverka sitt arbete, att förtroendet för ledningen är lågt. Bara en minoritet är stolt över att arbeta på företaget och kan rekommendera andra att söka jobb där.Facket bekräftar bilden när HD ringer upp dem.Canada Goose constable parka De anställda hinner helt enkelt inte med sina arbetsuppgifter. De känner sig stressade och överbelastade och har fått flera uppgifter som de inte hinner med, säger Kenneth Wåhlander, regionalt skyddsombud för Kommunal.Kenneth Wåhlander säger att situationen är lite bättre på Lussebäcksgården.På torsdag eftermiddag är Ragnvallagården och Lussebäcksgården i fokus.
Då ska vård- och omsorgsnämnden besluta om Vardaga ska få driva dessa vårdboenden i två år till. Canada Goose constable parka De blågröna styrande politikerna tänker säga ja – och då blir det så.Kenneth Wåhlander tycker det finns tillräckliga skäl för att säga nej. Ja, i varje fall gällande Ragnvallagården. Dels är lokalerna slitna, dels är våra medlemmar väldigt missnöjda.Socialdemokraterna, det största oppositionspartiet, tänker säga nej i vård- och omsorgsnämnden. Christel Håkansson (S), nämndens andre vice ordförande, berättar om kritik av olika slag som hon mött från anställda på båda vårdboendena. Hon summerar:När de säger ”Snälla, snälla, ta oss tillbaka till kommunal regi” – då kan vi inte ställa oss bakom en förlängning av avtalen.
Canada Goose constable parka Vad är det som säger att kommunen kan sköta det bättre?Lokalerna är slitna och då är det ett ypperligt tillfälle att ta tillbaka vårdboendena i kommunal regi och renovera dem till framtidens äldreomsorg. Det skulle bli en nystart där vi kan involvera personalen och de boende från början och göra boendena till mer självstyrande enheter som på Åbrädden och Kungshult, säger Christel Håkansson.Men den blågröna majoriteten står fast vid att Vardaga ska få fortsätta att driva Ragnvallagården och Lussebäcksgården. Socialdemokraterna krävde att vi skulle göra en utvärdering först. Det har vi gjort. Den visar i stora drag att det är två välfungerande enheter, säger Jonny Cato Hansson (C).