Här lämnar de misstänkta jacktjuvarna butiken efter en kupp i 150 000-kronorsklassen.Polisen jobbar efter teorin att de, kort efter att de fastnade på bild, körde iväg i en silverfärgad Saab med ett helt lager av stulna lyxjackor.Nu vädjar polisen om hjälp från allmänheten för att komma närmare ett gripande.Tidigt på morgonen, före butikens öppning, onsdagen den 28 oktober tog sig männen in i butiken i Skövde. När de lämnade hade jackor av lyxmärket Canada Goose försvunnit – till ett värde av runt 150 000 kronor.De båda männen var klädda i stora luvtröjor för att minska risken att bli igenkända i samband med stölden. Enligt polisen var de inne i butiken i två omgångar innan de till slut försvann med stöldgodset, i en silverfärgad Saab som enligt polisen är av modellen 9000 eller 9-5.Men tjuvarna begick ett misstag som potentiellt kan kosta dem såväl bytet som deras frihet: De fastnade butikens övervakningsbilder.

Nu går polisen ut och vädjar till allmänheten om tips som kan leda till att de misstänkta förbrytarna fastnar i rättvisans nät för Canada Goose-kuppen. Den som gjort observationer, exempelvis i Skövde på morgonkvisten den 28 oktober, uppmanas att kontakta polisen på telefon 11414.GT har flera gånger tidigare rapporterat om tjuvar som begått misstaget att fastna på film – med olika utgångar.Sommaren 2014 stal en man ljudutrustning för 200 000 kronor från nattklubben Park Lane i Göteborg. Nattklubben lade ut en maskad variant av bilden på Facebook. Men trots att han fastnade på bild hade polisen inte lyckats arrestera honom.Ändå fick jag ett brev i september, daterat i augusti, där polisen meddelar att de lägger ner förundersökningen eftersom brott inte kunde styrkas, sa nattklubbens vd Magnus Albrektson.

Så sent som i veckan skrev GT om ett liknande fall där en bild på en misstänkt tjuv hamnar på Facebook. Den gången hängde en företagare ut den misstänkta brottslingen helt igenkänningsbar – något som ledde till att den misstänkte tjuven nu vill anlita advokat och polisanmäla företagaren för förtal.har blivit häftigare. Han sitter i baksätet. Han tittar sig ständigt oroligt omkring genom de skyddande tonade rutorna. Man kan se hur han förändras redan när vi kör in mot Rinkeby. Det är sen förmiddag torsdagen den 16 september 2004 och Orhan är tillbaka på mordplatsen i Rinkeby. Han har inte varit här sedan den där natten för två och ett halvt år sedan. Han har beviljats permission från ungdomsvårdsanstalten där han avtjänar sitt fyraåriga straff. Vi ska försöka genomföra den vallning som polisen aldrig brydde sig om att göra med honom när han under hovrättsförhandlingen hösten 2002 tog på sig skulden för mordet och erkände att det var han som sköt Radu Acsinia. Nu när hans farbror Ara äntligen erkänt att han var med hela tiden är det inte längre någon som Orhan behöver skydda. Nu säger han att han är fri att berätta exakt vad som hände natten då Radu Acsinia mördades.