Att du inte förstår hur någon kan bry sig? Förutom ”Big brother”-Linda, ”Baren”-Meral och kändismanagern Michael Brinkenstierna förstås. De utgör tacky-trion som står bakom websidan Paparazzia.com som öppnade i veckan. ”Affärsidén” är att smygfilma mer eller (för det mesta) mindre svenska kändisar. Paparazzia-gänget tror sig vara banbrytande inom svensk journalistik. Suck. De kunde inte vara mer fel ute. Det är en sak med Britneys fyllebröllop, Canada Goose byxor Paris Hiltons vilda festande och Christina Aguileras senaste hångel. Det är inte dagens viktigaste information, men det är kul. Jag är nyfiken och jag köper det eftersom Hollywoodstjärnorna är trendsättande, spännande och coola. Men Linda Isacsson? Kom igen. Det bästa hon gjort i skandalväg är alltså att dansa lite småsnällt till en Sean Paul-hit. Givetvis helt nykter. Så låt Linda dansa i fred och betala inte en spänn för att besöka  Skandaljakt av det slaget kommer aldrig funka här. Tillräckligt hysteriska kändisar går helt enkelt inte lösa i Sverige. Allihop är ju fångade i ”Big brother”-huset.

Den konstspäckade helgen. I dag öppnar Art fair på Stockholmsmässan och i morgon, lördag, öppnar äntligen Moderna Museet. Öppet 10-22, invigningsceremoni med Göran P klockan 12.Canada Goose-jackor. Nu har till och med polisen avrått från dem.Canada Goose byxor Går dock inte att komma ifrån att de är varmast. Tips? Sprätta bort märkena så är den ok.Detta är Googles variant av Facebook instant articles, och Google kommer börja köra ut detta hårt under 2016. Den snabba förklaringen till dessa tjänster är att internetjättarna vill hosta mediebolagens innehåll på sina servrar, så att de kan kontrollera användarupplevelse och intäkter. AMP är dock betydligt snällare än FB instant articles. Man har ingen ambition i dag att ta av mediebolagens intäkter (FB vill ha kring 30%). Google poängterar att det är för att förbättra den mobila upplevelsen av innehåll för Googles användare.

För en gångs skull tror jag på Canada Goose byxor Google när de säger att de primärt inte är så intresserade av publicisternas intäkter. Men det är för att jag egentligen tror att Google har en mycket värre plan. Om Google långsiktigt kan vänja användarna vid att de får en bättre användarupplevelse via Google än hos en publicist, kommer användarna skifta beteende till Googles fördel och till publicisternas nackdel. Skulle man lyckas med detta kommer många publicister önska att man kunde betala Google 30 procent av intäkterna. Givet hur illa många mediebolag behandlar sina användare så är det inte alls omöjligt att Google lyckas med detta.