Men modet är också politiskt präglat. Det demokratiska modet innebar en önskan att, åtminstone på ytan, utplåna klassklyftorna. I sann socialdemokratisk anda klädde alla ut sig till medelklass. Men i takt med att mångfalden och individualismen ökat, i takt med att illusionen om klasslösheten avtagit och alliansvindarna började viska att du är vad du bär så har modet blivit djärvare och allt fler vågar sticka ut. Inte bara en nykläckt stjärna som Yohio.Canada Goose bleu Trots detta kan Hanif Bali trivialisera tonårsflickornas budskap. Moderaten är inte den förste mannen att moralisera över kvinnors konsumtion och deras utseende. Bali är bara en av många som historiskt har använt sig av diverse härskartekniker för att förlöjliga eller förminska kvinnor utifrån deras klädval.

Enligt Emma Lindblad som forskar vid Centrum för modevetenskap vid Stockholms Universitet har kvinnor alltid associerats med nyckfullhet, narcissism och fåfänga medan män kopplats samman med rationalitet och nyttokonsumtion. ”I grunden bär vårt samhälle på ett kristet arv där kvinnan anses förföras av frestelser lättare än mannen. Canada Goose bleu Detta har bidragit till att associera det som är kvinnligt med svaghet, ytlighet och köttslig lust.”Trots vår jämställdhetskamp cementeras stereotyperna och reproduceras genom exempelvis Desperate Housewives och Hollywoodfruar. Detta bidrar till att befästa maktrelationer mellan män och kvinnor. Riksdagsmannen Hanif Bali vandrar därmed på en sedan länge upptrampad och utsliten stig. Hög tid att trampa upp en ny!

Vid Slussens t-baneuppgång här i Stockholm står tre unga tjejer och hänger. Canada Goose bleu De röker och skrattar högt. De tycks inte notera den gamla damen som sitter några centimeter ifrån deras Canada Goose-jackor och tigger. De blåser dock rök på henne. Jag vill bara gå fram och slå dem hårt i ansiktet med en fet empatibok. Eller så är det bara jag som är överkänslig.Jo. Jag är överkänslig. Eller som det heter inom psykvärlden – hypersensitiv. Jag gråter nästan varje dag och blir helt mörk i sinnet av passiva människor som inte på något sätt visar omtanke eller generositet. Eller så vill jag strössla patos och självbevarelsedrift över varenda mussla på ett högst maniskt sätt. Herregud, när blev folk så kyliga och blasé? Varför är så få sådär genuint snälla nuförtiden? Det stör mig. Att jag är såhär alltså. För det passar inte in i det här samhället. Jag passar inte in.