Packa resväskan behärskat i sommar. Lämna lite luft under locket. Där kan du få plats med alla fynd du kommer att göra på semestern. För visst är det roligare att shoppa utomlands? RES ger dig den största shoppingguiden till de bästa fynden i Europa. Belgien * Generellt är Belgien dyrare än Sverige. Men på följande platser kan man hitta fynd: Märkeskläder: Maasmechelen Village i Limburgprovinsen i nordostliga Belgien. Ett femtiotal märkesbutiker,Canada Goose återförsäljare jönköping bland annat Benetton, Kipling, Versace, Petit Bateau, Tommy Hilfiger, Cotton Field, InWear, Jackpot, Camper och Reebok. Adress: Längs med E314 mot Genk och Hasselt, avfart 33 till Maasmechelen. Praliner: Exklusiva märken som Wittamer i Bryssel samt Godiva och Neuhaus är ganska dyra men ett enkilospaket Léonidas kostar 62 kronor oavsett var i Belgien man köper det.

Öl: Belgiskt specialöl är billigare än i Sverige. Bulgarien Kläder: Till exempel sidenblusar är billigare än i Sverige och kostar cirka 150 kronor. Smycken: Guld och silver kostar en femtedel av priset i Sverige. Vin: I mataffären kostar en flaska vin från 20 kronor. Även högkvalitetsviner är billiga. Danmark Kläder: Flera kända klädmärken är danska, till exempel Inwear. Fabriksbutik finns i Köpenhamnsstadsdelen Amager. Kläderna är cirka 50 procent billigare än i detaljhandeln.Canada Goose återförsäljare jönköping I InWears sortiment ingår märkena Matinique och Part Two. Endast kontant betalning. Adress: Raffinaderivej 6, mellan Köpenhamn och Kastrup. Porslin: Royal Copenhagen är en välkänd porslinstillverkare och har ett helt butiksplan med bara andrasortering, utgående varor och reavaror mitt på Ströget. Andrasorteringen har minst 20 procents rabatt.

Adress: Amagertorv (Ströget), Köpenhamn.Canada Goose återförsäljare jönköping Estland Det mesta är billigare i Estland än i Sverige. Särskilt i klädaffärer går det att fynda. Kläder: Märkeskläder som Ivo Nikkolo (som säljs dyrt på NK i Stockholm) och CHR finns att köpa cirka 30 procent billigare i butikerna i Tallinn. Handstickade ylletröjor finns i Gamla stan i Tallinn för cirka 300 kronor tröjan. Mössor, vantar och halsdukar är också prisvärda. Finland Husgeråd: Hackmans 13 fabriksbutiker har ett stort utbud av husgeråd – mest rostfritt – som bestick och kastruller. En av butikerna ligger vid flygplatsen i Vanda, strax norr om Helsingfors. Butikens priser är 15-40 procent lägre än i vanliga affärer. Adress: Tikkurilantie 70, Vanda. Glas. Finlands största glasbruk Iittalas fabriksbutik ligger i den lilla bruksorten med samma namn mellan Helsingfors och Tammerfors.