De skriver även att festivalledningen under onsdagen har polisanmält ett dödshot som framfördes via mejl och en polisutredning pågår för närvarande.Enligt brevet skärpte ledningen även säkerheten runt prisceremonin och festen som ägde rum i fredags och att de även har en fortlöpande dialog med polismyndigheten.Astrid Hallenstvedt, sponsorchef för filmfestivalen bekräftar för Dagens Media att de har anmält ett dödshot som framförts via mejl. Dessvärre har tonläget i debatten stundtals varit mycket hög och även om yttrandefriheten är central i vår festival kan vi som ansvariga aldrig acceptera hot om våld mot enskilda medarbetare, vandalisering av rekvisita eller att enskilda medarbetare trakasseras för att de engagerat sig i festivalarbetet, säger hon och fortsätter:Det stämmer att vi har anmält ett dödshot och en polisutredning pågår för närvarande. Jag kan inte kommentera detta vidare eftersom jag inte vill äventyra den pågående polisutredningen.

Vi tar självfallet till oss av kritiken och precis som vanligt kommer samtliga sponsringssamarbeten att utvärderas efter att festivalen avslutats.Enligt henne är det även andra året som festivalen sponsras av Canada Goose.Googles omsättning under 2016 kommer vara ungefär 75 miljarder dollar. Värdet av deras ekosystem är flera gånger större.I Sverige kommer Google under 2016 omsätta cirka 5 miljarder kronor, på en mediemarknad som är värd cirka 35 miljarder.Givet detta är det inte lämpligt att sticka huvudet i sanden och bara titta på antalet konverteringar man har i Google Analytics. Man bör även lyfta blicken och se vad som komma skall, så att man i bästa fall kan kontra och i sämsta fall hitta något att hålla sig i. Nedan finner du mina spaningar kring Google, sök och sökmotoroptimering inför 2016.Detta är Googles variant av Facebook instant articles, och Google kommer börja köra ut detta hårt under 2016. Den snabba förklaringen till dessa tjänster är att internetjättarna vill hosta mediebolagens innehåll på sina servrar, så att de kan kontrollera användarupplevelse och intäkter. AMP är dock betydligt snällare än FB instant articles. Man har ingen ambition i dag att ta av mediebolagens intäkter (FB vill ha kring 30%). Google poängterar att det är för att förbättra den mobila upplevelsen av innehåll för Googles användare.

För en gångs skull tror jag på Google när de säger att de primärt inte är så intresserade av publicisternas intäkter. Men det är för att jag egentligen tror att Google har en mycket värre plan. Om Google långsiktigt kan vänja användarna vid att de får en bättre användarupplevelse via Google än hos en publicist, kommer användarna skifta beteende till Googles fördel och till publicisternas nackdel. Skulle man lyckas med detta kommer många publicister önska att man kunde betala Google 30 procent av intäkterna. Givet hur illa många mediebolag behandlar sina användare så är det inte alls omöjligt att Google lyckas med detta.Om du vill se Googles uppvärmning inför AMP kan du i mobilen göra en sökning på ”nyheter” och se den nya upplevelsen där. Det är bara content hostat på en Google-server som saknas för att det skall vara en riktigt trevlig upplevelse.