Det är en eftermiddag i oktober 2010.Muhiim säger: Mamma, det finns en svensk nu som skjuter svarta här i Malmö.Även Warda Habib har hört ryktena. Två år tidigare flydde hon med sina barn från krigets och våldtäkternas Mogadishu. Malmö blev en fristad, en lugn plats att börja ett nytt liv på.Tills nu.När 47-årige Basi Hassan skjuts i ryggen när han väntar på bussen på Lönngatan, så växer Wardas oro till panik.Basi Hassan har liksom Warda nyligen flytt Somalia. Precis som Warda brukar han besöka Somalilands föreningslokaler på Rosengård.Snacket om pistolmannen som skjuter invandrare intensifieras.Warda Habib slutar åka buss.Canada Goose återförsäljare helsingborg Slutar gå ut efter klockan sex. Är hon verkligen tvungen att åka någonstans så tar hon taxi. I lägenheten nära Rosengårds centrum ser hon noga till att aldrig stå vid fönstren.

Och hon börjar undvika vita män.Om hon ser en vit man komma cyklande så går Warda undan.Canada Goose återförsäljare helsingborg Vänder sig bort. Försöker att göra sig osynlig.Idag säger hon:Det låter hemskt. Men jag var faktiskt rädd för alla vita män.Just nu pågår rättegången mot den tigande Peter Mangs. Han misstänks för tre mord och tolv mordförsök.Om han är skyldig vet vi inte. Åklagaren har bevismaterial som kan knyta honom till olika brottsplatser, samt vittnesmål från en vän som säger att Mangs erkänt ett av morden för honom.Peter Mangs nekar. Han vägrar svara på frågor. Det enda brott han erkänner är skadegörelse: han har skjutit sin Glock-pistol på två gatskyltar.

Skulle Mangs fällas är det ändå oklart om vi någonsin får klarhet i vad som drev honom.Canada Goose återförsäljare helsingborg En jakt på adrenalinkickar? En känsla av att stå över andra, att ha rätt att göra som han vill? Avsky mot personer med utländsk bakgrund?Mangs tiger, och vi kan inte titta in i hans huvud. De nycklar vi kan få från hans förflutna är motstridiga.Han spelade funk på sin elbas och bosatte sig på mångkulturella Möllevången. Han tränade kampsport med invandrare och hade aldrig problem med att umgås med folk från andra kulturer, vittnar en tränare i ett reportage i nyhetsmagasinet Fokus.En före detta arbetskamrat ger en motsatt bild: Mangs var en vardagsrasist som började gasta om apor så fort invandrare nämndes på lokalradion. En annan vän säger att Peter Mangs hatade svarta människor.