Skitdyra sneakers som är så special-special att det är som att springa omkring med en Munchtavla på fötterna och försöka vara avslappnad.Var går gränsen för när konsumtionen blir osund? Går den vid 500 spänn eller vid 3?000 spänn eller vid 30?000 spänn? Jag skulle säga att den absoluta gränsen går när man slutar leva.Ungar som inte vågar sparka av sig sina skor i gräset för att vara barfota ett tag. När en jacka inte längre bara är en jacka som skall värma en när man drar ut på rast, utan en jacka som blir ett fokus som hela tiden måste punktmarkeras. När man redan från början lär barnen att glädjen över statusprylarna är större än energin som statusprylarna slukar.Tyngden att leva under dem. Som att ha härskarringen hängande runt halsen.Precious, precious. Ojämlikhet kostar för alla. Både för dem som har. Och för dem som inte har.

Det hade aldrig skett i ett annat riksdagsparti. Där hade det påstådda övergreppet isolerats till de inblandade och till kretsen närmast dem. På sin höjd hade partisekreteraren uttalat sig i negativa ordalag. Partiledaren hade hållit sig i bakgrunden.Skillnaden beror på att Sverigedemokraternas kvinnosyn är omdiskuterad. SD slår vakt om kärnfamiljen och anser att det finns medfödda skillnader mellan kvinnor och män och att kvinnliga och manliga egenskaper ”i många fall kompletterar varandra”.Ett exempel på företrädare för SD kan uttrycka sig är Joel Ankars inlägg på Flashback. Han var medarbetare till SD:s Kristina Winberg, ledamot av EU-parlamentet, och visade förståelse för män som slår sina fruar.I inlägget hävdade han att det beror på frustration och förtvivlan över ”att kvinnan inte förmår ta till sig av verbal kritik alternativt inte ens går att diskutera normalt med, och således endast är mottaglig för en resolut örfil eller dylikt.”

 Härlig kille? Inte.Partiet vill också sänka abortgränsen från 18:e till 12:e graviditetsveckan, är emot samtyckeslagstiftning och vill avskaffa de så kallade pappamånaderna i föräldraförsäkringen.Ett annat skäl till att våldtäktsanklagelsen är extra känslig för Sverigedemokraterna är att de hävdat att sexuellt våld är kulturellt betingat och att det är ”utlänningar” som begår brotten.Det påstod bland annat Jimmie Åkesson efter de misstänkta övergreppen på Bråvallafestivalen förra sommaren. Att människor med utländsk bakgrund ligger bakom en stor del av de övergrepp och trakasserier som vi har sett, ja det vet jag, sade Jimmie Åkesson då trots att polisen inte hade några spår efter förövarna.I en partiledardebatt tidigare under året hävdade Åkesson också att det är utlandsfödda som står bakom de sexuella övergreppen.