New York: Värmande debut för Canada Goose
Dow Jones och S&P 500 backade med knappt 0,1 och 0,2 procent, medan Nasdaq höll ställningarna från torsdagen och stängde oförändrat.
Nivåerna för indexen var dock klart över stängningsnoteringarna på tisdagen, det vill säga före Fedbeskeden om en stabil amerikansk ekonomi och den väntade räntehöjningen, och några avgörande faktorer som drev ned investerarhumöret märktes inte.
”Det finns fortfarande möjligheter i marknaden”, sade Joel Greenblatt vid Gotham Asset Management, känd för sin ”magiska formel”, och gjorde reklam för ett av sin fonds största innehav Apple i CNBC efter börsens stängning: bolaget prissätts som ett hårdvarubolag med de risker det innebär, men har ett ekosystem av produkter samt ett varumärke som gör det mer värt än så.
Sektorvis var kraftverk och hälsovård sämst med nedgångar på runt 1 procent, medan finans och IT steg tillsammans med konsumentbolagen. Vad gäller hälsovård tillskrevs det Donald Trump-löften om skattesänkningar, något som antas drabba läkemedelsbolagen och vårdsektorn.
På makronivå bidrog ett sjunkande oljepris till det något sänkta humöret på torsdagen, i sin tur en följd av allmän oro för höga amerikanska lagernivåer. Mycket uppmärksamhet fick därtill Donald Trumps budgetförslag, där temat var ökade försvarsanslag på bekostnad av annat. Försvarsbolagens aktier steg dock inte: Boeing, Lockheed och Raytheon backade alla med cirka 0,5 procent.
Budgeten innehöll också information om att muren mot Mexiko ska kosta 4,1 miljarder dollar i år och 2018, ett belopp som dock inte beräknas räcka. Runt 640 bolag har lämnat anbud för olika delar av bygget.
Jacktillverkaren Canada Goose debuterade alltså på Wall Street. Initiala uppgångar på 40 procent i Toronto och New York, där aktien handlades, mattades så småningom av och de som köpte på 18 dollar på Wall Street fick se en stängningsnotering på bara 16 dollar. Teckningskurs var strax under 13 dollar, och dagsfacit därmed plus 26 procent.
Förra veckans uppmärksammade debutant Snap föll däremot över 4 procent och drog sig ned under 20-dollarsnivån. Aktiens teckningskurs var 17 dollar och i inledningshandeln steg den till 24 dollar.
Oracle steg drygt 6 procent. Bolaget, verksamt inom databasmjukvara, signalerade ökad efterfrågan på molnbaserade tjänster som konkurrerar med Amazon och Salesforce.
Den amerikanska 10-årsräntan steg 4 punkter till 2.53.