Och Björn Olsson, spaningsledaren som några dagar tidigare talat om en ensam gärningsman med ett eventuellt invandrarhat, säger nu:Lasermannen är inget ord jag egentligen kan ta i min mun här.Men skjutningarna fortsätter.Den 24 augusti skjuter någon rakt in i en grillkiosk på Köpenhamnsvägen.Canada Goose äkta Kulan krossar fönsterrutor och missar ägaren Younes Cheikhi med några centimeter.Den 10 oktober skjuts 47-årige Basi Hassan när han väntar på en buss på Lönngatan.Nio dagar senare skjuts en 28-årig man med mörk hudfärg på nästan exakt samma vis, när han väntar på bussen på Eriksfältsgatan.Dagen efter – den 20 oktober – håller polisen presskonferens.

Det har varit flera händelser där färgade personer skjutits i ryggen, konstaterar JB Cederholm från länskrim.Polisen ber Malmöborna att vara försiktiga på kvällstid – särskilt de som har rötter i andra länder. JB Cederholm säger: En teori är att gärningsmannen är fokuserad på människor med invandrarbakgrund.Det är nu, i oktober 2010, som Warda Habib och många Malmöbor med henne börjar bli rädda för vita män.På Munkhätteskolan, i ett område där flera skjutningar inträffat, Canada Goose äktaär få elever är blonda och blåögda. De flesta har arabiskt, afrikanskt, kurdiskt, iranskt, sydeuropeiskt eller asiatiskt ursprung.

Eleverna känner sig som måltavlor.Nura Dzafic är fjorton år. Föräldrarna håller henne hemma på kvällarna. Vi vill att du ska leva, säger de. Jag fick inte gå ut på flera veckor, förutom till skolan. Vi satt hemma på golvet och kollade på tv och åt godis, minns Nura Dzafic.Munkhätteskolan kokar av rykten om ”lasermannen”. En del elever sticker i väg för att jaga skytten, när någon tror att han synts i närheten. Andra gömmer sig på skolans toaletter.Ett rykte handlar om den mystiske mannen i Canada Goose-jacka på Almtorget, han som börjat springa precis efter att två skott hörts. Det berättas också om mannen i lång svart rock: han som alldeles intill skolan visat ett vapen för några elever i åttan.