Hämta hela navigeringen Det är svarta pengar, snabba affärer och framför allt: transaktioner som inte lämnar några spår. De som köper och säljer droger lever i en parallell ekonomi som bara pågår, oavsett konjunktur. Och narkotikaaffärerna tar varken paus för dödsfall, presidentval eller julhelger. Det här är ett reportage som Expressen publicerar genom ett samarbete med Sveriges radio, programmet Tendens och Ekots granskande, prisbelönta reporter Mossige-Norheim. Jag träffar på ett fik mitt i Stockholm. äter hallonpaj och dricker kaffe. Då och då ringer Adams telefon. Samtalen handlar om droger, om skulder som ska regleras och om stulna grejer som ska säljas vidare. – Eller så får hämta den i helgen…så fort har fått pengarna, så hämtar den. Och får jag femtonhundra av honom så är skulden till honom betald… har kalsonger av märket Versace, Acne-jeans för nästan tvåtusen, Replaytröja för tusen kronor och en Canada Goose-jacka som kostade åttatusen kronor förra vintern. Just i dag är inget av plaggen som har på sig stulna. gillar kläder, och det är viktigt att det är märkeskläder. – Det ska ju matcha, säger , som fina sneakers med jeans. Jag tror inte att jag har ett plagg som inte är ett bra märke. Förra gången jag och träffades hade bråttom i väg. skulle kolla på några jackor. Vad var det för jackor, frågar jag . – Det var en speciell modell av Canada Goose-jackor, säger . De är dyra i butiken, de kostar trettontusen, men jag fick dem billigt. Hur billigt då? – Femtonhundra till tvåtusen kronor styck. Stulna. Äkta. Hur många köpte du? – Jag köpte stycken. Och vad gjorde du sedan då? – Jag skickade iväg två hit, två dit, en här, en där. Jag sålde dem för mellan fyra och ett halvt och sextusen kronor styck. Så du drog trettiotusen på det ungefär? – , men jag har inte fått pengar än. Två har jag kritat ut, och en passade inte kompis tjej, så tog den och skulle ge till sin mamma…så de pengarna har jag inte fått. Och så är det en annan person som ska komma och testa en jacka imorgon. Jag säljer den nog lite billigare till honom, bara för att få iväg den. har ännu inte fyllt 35. Efter tjugo år i missbruk är gränserna mellan det lagliga livet och det kriminella livet suddiga. När köper stulna Canada Goosejackor är det av någon som behöver pengar till droger och när sedan säljer jackorna vidare och tjänar trettiotusen på bara några dagar använder en av pengarna för att köpa stulna grejer. – För mig är det enkelt, eftersom jag hållit på med det här så länge, säger . Jag livnär mig på det. Vad är det för grejer som du köper och säljer? – Det kan vara elektronik, kläder, mat, säger . För två veckor sedan köpte jag tio kilo oxfilé för femhundra kronor.