Den här gången drabbades museet Fornstugan i Tivoliparken. Enligt Kristianstadsbladet hade mordbrännaren lagt tidningspapper intill en dörr och tänt på. Det automatiska brandlarmet utlöstes klockan 00.27 natten till onsdagen.Då var byggnaden fylld av rök och elden hade fått fäste i trävirket. Men räddningstjänsten kunde snabbt släcka. Polisen satte in hundpatrull för att försöka spåra mordbrännaren – men förgäves.Natten till fredagen var det så dags igen. Även den här gången är det en livsmedelsbutik som utsatts för attentatet. Klockan 00.36 kom larmet om brand i en hög med lastpallar intill en container utanför Ica Maxi de södra delarna av Kristianstad.De mesta talar för att även den senaste branden är anlagd.Det finns ingen naturlig förklaring till varför det skulle börjat brinna i en lastpall, säger Magnus Johnsson, vakthavande befäl vid polisen i Kristianstad, till Kristianstadsbladet.

 Djur är djur men i filmens värld kan de bli lite mer än så. ”Pingvinerna från Madagaskar” är en kvartett som i ”Madagaskar”-filmerna är bifigurer men som rönt sådan popularitet att de numera bär en helt egen serie om livet på New York zoo. En roll de för det mesta klarar med bravur.Pingu, den lilla filuren som pratar ett språk bortom det begripliga, går rakt in i hjärtat på både barn och föräldrar. Framgång och tillkortakommanden i vardagen avhandlas utan större dramatik men pingvinen i lera är alltid stor underhållning.Tom Poppers pingviner hör till de filmdjur man med svårighet kommer lägga på minnet, vilket också gäller Popper själv. Han är en framgångsrik yrkesman som likt sin far försummat familjen framför karriären. Han lever flott men livlöst i en enorm våning i New York till den dag hans avlidne far skickar en pingvin i avskedsgåva. Efter flera försök att bli av med sin present beslutar han sig för att behålla den. Och plötsligt blir det liv i lyxlyan och barnen bara älskar att hänga hos sin far.
Oavsett om man är ett Jim Carrey-fan eller inte så var faktiskt Mr Gumminylle rolig en gång i tiden. Här är det tyvärr nästan helt slut på den varan. Carreys Popper är en trött figur som krampaktigt försöker hitta tillbaka till den elastiska mimiken från fornstora dagar. Uppgiften blir inte enklare när sex pingviner konkurrerar om uppmärksamheten med extrema personligheter och kollektiva toalettbesök.Manuset och bifigurerna är inte till någon vidare hjälp heller – allra tråkigast är Tom Poppers nära och kära – charmlösare karaktärer får man leta efter. Och när familjen i slutscenen står gråtmild och humorbefriad som nyputsad Canada Goose-reklampelare, blir det helt enkelt för pajigt.