Porslin: Royal Copenhagen är en välkänd porslinstillverkare och har ett helt butiksplan med bara andrasortering, utgående varor och reavaror mitt på Ströget. Andrasorteringen har minst 20 procents rabatt. Adress: Amagertorv (Ströget), Köpenhamn. Estland Det mesta är billigare i Estland än i Sverige. Särskilt i klädaffärer går det att fynda. Kläder: Märkeskläder som Ivo Nikkolo (som säljs dyrt på NK i Stockholm) och CHR finns att köpa cirka 30 procent billigare i butikerna i Tallinn. Handstickade ylletröjor finns i Gamla stan i Tallinn för cirka 300 kronor tröjan. Mössor, vantar och halsdukar är också prisvärda. Finland Husgeråd: Hackmans 13 fabriksbutiker har ett stort utbud av husgeråd – mest rostfritt – som bestick och kastruller. En av butikerna ligger vid flygplatsen i Vanda, strax norr om Helsingfors. Butikens priser är 15-40 procent lägre än i vanliga affärer. Adress: Tikkurilantie 70, Vanda. Glas. Finlands största glasbruk Iittalas fabriksbutik ligger i den lilla bruksorten med samma namn mellan Helsingfors och Tammerfors.

Priserna är 15-50 procent lägre än i affärerna. Textil: Marimekko har en butik i anslutning till fabriken i Hertonäs. Andrasorteringen är cirka 35 procent billigare. Utgående tyger och stuvar kostar från 55 kronor per meter. Adress: Kirvesmiehenkatu 7, Hertonäs, Helsingfors. Frankrike Vin och ost: Franska ostar som Camembert och Brie är billiga. Franska viner är också både bra och billiga. Skönhetsprodukter: L’Oreal, Esteé Lauder och Lancóme är några av de märken som säljs billigt i tillverkningslandet. Kryddor: De flesta kryddor, lavendel och senap är prisvärda. Kläder: Outletar och fabriksbutiker: * Ville de Romans i staden Romans i södra Frankrike. Adress: 60 Avenue Gambetta, 26100 Romans Centre. * McArthur Glen i södra delen av regionen Champagne-Ardennes, i närheten av staden Troyes som är centrum för fabriksutförsäljningar. 40 till 50 procents rabatt.

Adress: Zone des Magasins d’Usine Nord, Point-Sainte-Marie. * Usines Center Paris Nord är en av tre outletar i regionen. Fördelen med denna är att det går att ta sig hit kommunalt. Gratisbussar går från tunnelbanestationen Parc des Expositions. Priserna ligger 30-40 procent under gällande butikspriser. Adress: ZI Paris Nord II. Grekland Olivolja: Liksom oliver är oljan billig och god. Det samma gäller fetaost och pistagenötter. Skor: Läderprodukter är överlag billigt i Grekland. Men på de mest turisttäta öarna ligger priserna högre. Vin och sprit: En flaska ouzo kostar en fjärdedel av vad den gör på Systembolaget. Andra spritsorter är också billiga – du får cirka 60 procents rabatt jämfört med svenska priser. Italien Märkeskläder: Il Salvagente är en klassiker både bland Milanobor och turister på besök. Här säljs märken som Armani, Fendi, Gucci, Calvin Klein och Versace 50-70 procent billigare än i butikerna. Nya varor kommer in i mitten av februari och i slutet av augusti. Adress: Via Fratelli Bronzetti 16, Milano (tvärgata till XXII Marzo, gatan som leder från flygplatsen till centrum).