Hejsan Sofi! Tack för du ställer upp på denna chat  Jag har en mode fråga åt dig Jag vet att det är ute med Canada Goose jackor men jag vill så gärna ha en dunjacka. Tyckte en svart från Gant var fint men är de helt ute? Peak Performance har också varma jackor. Jag har en kappa från förra året som jag också kan använda i år. Ska jag skippa dunjackan och spara pengar genom att använda den gamla kappan?

 Kappan låter som en bra val. Annars skulle jag satsa på en enkel svart dunjacka utan en massa märken på.Hejsan! Nuförtiden känns det som om det är modernt att ha sin egen stil och att blanda lite hur som, är det inte så det än? Och vem är det egentligen som bestämmer vad som är inne eller ute?Tack. Den kommer från märket Paul & joe och är köpt på c/o Stockholm på Götgatan. Om jag hade obegränsat med pengar så skulle det bli ett par från Chloé men i höst får jag nöja mig med ett par second hand-stövlar.

Jag och Emelie skrattar oss galna mitt på dan när en tvättäkta stekare kommer gående på Norrmalmstorg. Flottigt Runar-hår, brun utan sol-kräm, Canada Goose-täckjacksväst, röd skjorta, jättestora wraparoundshades, blekta lyxjeans och hiphop-sneakers.Vet han om att han är en stekare? undrar jag.Jag tror det, säger Em. Det är liksom fint i de kretsarna.Så är det. Runt Östermalm och City finns det, som den roliga tidningen Stureplan konstaterade, ”erkänt skickliga stekare”.Att vara stekare är nu en godkänd subkultur. Den visar att man har råd med fjolliga kläder och fin hy. Stekare betyder pengar. Skitsamma om nån fattiglapp skrattar. På indieklubben Metropolis är modet motsatt. Där är alla fattiga, har second hand-kjol, randiga tröjor, poplugg och god 60-talssmak. Alla vill se likadana ut.Mer än så sticker inte Stockholm ut just nu. Att vara normal – i sitt sammanhang – är det nya svarta. På 2000-talet är det så enkelt att vara hipp, eftersom hipphet säljs överallt, att de hippa har tröttnat.