Jag tycker att det är störtlöjligt att hålla på att förakta människor som går klädda i päls eller skinnkläder, för djurhudar lämpar sig alldeles utmärkt som människokläder. Vi har liksom ingen egen päls att värma oss i.Personligen anser jag att pälskläder är fula, främst för att jag tycker att det är fult med överklasskärringar, så jag föredrar täckjacka.Om jag hade råd och inte blev illamående av statusprylar skulle jag lätt kunna tänka mig att springa omkring i en Canada goose-jacka, en sådan där med prärievarg i luvan, när nordanvinden sätter in. Jag tycker att det är snyggt, och jag har inga problem med att acceptera min plats i näringskedjan. Vi människor är överst, så länge vi inte släpper in en tiger i vardagsrummet eller så.

I frågan om att äta djur så är jag fullt medveten om att i stort sett alla näringsämnen som finns i kött kan ersättas med produkter ifrån växtriket, men förstår ändå inte grejen med vegetarianism som ställningstagande.Man kan äta hamburgare utan att stötta de skräckscenarion av djurmisshandel som vi alla har sett på tv, det är inte svårare än att försöka hålla sig till produkter med gröna snäll-stämplar på.Kött är bra för oss.Bönder lever på att slakta grisar och mjölka kor, för att lyckligt lottade människor i rika i-länder ska kunna äta sig mätta. Vi behöver inte hålla till godo med sallad när vi har tillgång till en mångsidig kost, vilket är en förutsättning för att det ska finnas friska och starka människor.Jag tycker att vi har rätt att vara så friska som det bara är möjligt. Därför har jag inte heller någonting emot djurförsök.

Den bisarra kampen för att rädda den trista gamla tv-eken säger någonting väsentligt om storstadens medelklass.När den väl orkar släpa sig upp ur Josef Frank-soffan så är det inte för att protestera mot de orättfärdigheter som varje dag drabbar människor runt om i Sverige.  Så fälldes den till slut, den kanske tusen år gamla eken utanför tv-huset på Gärdet.Natten mot i går körde polisen bort de trettiotal trädkramare som just då höll vakt för att rädda ett träd vars rötskador var så stora att det när som helst kunde falla.En välklädd demonstrant spelade nationalsången på trumpet, alltmedan en äldre herre i Canada Goose-jacka varsamt plockades ner ur trädkronan.Den numera riksbekanta striden som pågått sedan mitten på oktober var över vid femtiden på morgonen. Några av de sörjande la på fullaste allvar dit blommor och tände ljus, som hade en människa blivit mördad.Att denna absurda historia fått så stor uppmärksamhet beror på att trädet stod utanför de hus där SVT och SR har sina redaktioner.Få människor är så lata som public service-journalister. Äntligen fick de det de alltid drömt om: en story som pågick precis utanför fönstret.